Kare ajam

Kip curry

Kip curry

  • 600 à 800 g kipdijfilet
  • 200 à 300 g aardappel(blokjes)
  • sap van een ½ limoen
  • 30 cl kokosmelk
  • 4 à 5 sjalotjes
  • 5 tenen knoflook
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 2 salam blaadjes
  • 2 rode pepers
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 theel. kunjit (kurkuma)
  • 1 theel. ketoembar (koriander)
  • 1 theel. djahé (gemberpoeder)
  • ½ theel. djintan (komijn)
  • paar stengels lente-ui
  • 5 kemiri noten, optioneel
  • 2 salam blaadje, optioneel
  • gebakken uitjes, voor erbij

Snijd de kipdij in hapklare stukken.
Bestrooi de kip rondom met zout en peper en bak in een scheut olie rondom bruin op middelhoog vuur in 5 minuten.
De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
Haal uit de wok en zet even weg.
Maak ondertussen de boemboe met behulp van de foodprocessor.
Mix de sjalotjes met knoflook, kemirinoten (eerst even 1 minuut in een droge pan roosteren net zoals pijnboompitten), pepers, 2 eetlepels water, kunjit, ketoembar, djahé en djintan tot een gladde boemboe.
Fruit de boemboe enkele minuten aan in de wok waar de kip in zat en voeg vervolgens het limoensap toe, kokosmelk,
de serehstengels (onderkant gekneusd) en eventueel de salam blaadjes.
Doe de kip er weer bij en laat nu 30 minuten met deksel op de pan op laag vuur sudderen.
Voeg na 30 minuten de aardappelblokjes toe en de in stukken gesneden tomaten.
Laat nog 15 à 20 minuten sudderen tot de aardappel gaar zijn.
Je kan natuurlijk ook de aardappels apart koken en op het laatst toevoegen.
Serveer met witte rijst, een schijfje limoen, stukjes lente-ui, gebakken uitjes en eventueel wat extra rode peper of sambal.

Bron: Smaakmenutie

Terug