voor 2 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de kipfilet (of kipdijfilet) in hapklare stukjes.
Bestrooi rondom met zout en vervolgens met de bloem.
Schud het losse bloem los van de kip en zet even weg.
Snijd de paprika’s in kleine blokjes en snipper de ui.
Snijd de knoflook eveneens fijn.
Neem een wok en bak (of frituur) de kipstukjes rondom in een laagje (zonnebloem)olie tot ze een krokant jasje hebben.
Dit duurt ongeveer 5 à 7 minuten.
Haal de kip uit de pan en zet even weg.
![]() |
![]() |
Verwijder de olie, op een beetje na, uit de pan en bak in dezelfde pan de stukjes paprika rondom circa 3 minuten.
Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
Voeg nu de natuurazijn toe samen met ketchup, oestersaus, sojasaus en bruine suiker.
Meng alles goed door elkaar en zet het vuur wat lager.
Doe de kip nu ook erbij en roer alles goed door elkaar.
Voeg naar smaak de ananasblokjes toe.
Laat het geheel enkele minuten pruttelen tot het wat ingedikt is.
Proef vooral of de smaak naar wens is!
Voeg desgewenst extra ketchup op suiker toe.
Lekker met witte rijst, een schijfje limoen en kroepoek.