Kip cashew

Ayam jambu mete

Kip cashew

voor 2 personen

  • 400 g kip(dij)filet
  • 150 à 200 g kastanje champignons
  • 50 g cashewnoten
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. sesamolie
  • ½ theel. knoflookpoeder

Meng in een kom de. sojasaus met sesamolie, knoflookpoeder en een snuf peper en zout.
Snijd de kipfilet of kipdij in hapklare stukjes en meng door de marinade.
Bestrooi de gemarineerde kipstukjes met bloem en meng goed door elkaar.
Laat even een half uurtje marineren.
Snijd ondertussen de kastanje champignons in partjes of kwartjes en de paprika in blokjes.
Snijd tevens 2 sjalotjes fijn.
Bak de stukjes kip in een scheut olie tot ze gaar en bruin zijn op middelhoog vuur.
Haal uit de pan of wok en zet even weg.
Doe de sjalotjes, champignons en paprika in dezelfde pan en (roer)bak enkele minuten in een beetje olie.
Doe vervolgens de kip stukjes er weer bij en de (gehakte) cashewnoten.
Voeg de oestersaus toe en meng alles goed door elkaar.
Serveer met in ringetjes gesneden lente-ui, extra cashewnoten en eventueel wat rode peper.

Lekker met witte rijst!

Bron: Smaakmenutie

Terug