Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de komkommer in halve maantjes (zonder zaadlijsten).
Snijd tevens de sperziebonen in stukken en maak de taugé schoon (bruine staartjes verwijderen).
Mocht je geen kant-en-klaar gesneden spitskool hebben gekocht dan moet je deze ook nog even fijn snijden.
Blancheer de sperziebonen circa 8 minuten in kokend water.
Voeg het laatste minuutje de taugé ook toe.
Spoel af onder ijskoud water.
Dan garen ze niet verder en blijven ze knapperig.
![]() |
![]() |
Maak ondertussen de pindasaus met behulp van de (kom van de) staafmixer, blender of foodprocessor.
Mix de pindakaas met sjalotten, knoflook, lombok (of meer), kentjoer, gula Jawa en 7½ cl water.
De saus moet niet té dik zijn, dus voeg eventueel wat extra water toe.
Meng de pindasaus door de groenten en eet met emping.