Karedok, Javaanse salade

Karedok, Javaanse salade

  • 125 g pindakaas
  • 100 g taugé
  • 100 g witte of spitskool
  • 100 g sperziebonen
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 komkommer
  • ½ lombok
  • 1 theel. kencur
  • 1 eetl. gula djawa, of suiker

Snijd de komkommer in halve maantjes (zonder zaadlijsten).
Snijd tevens de sperziebonen in stukken en maak de taugé schoon (bruine staartjes verwijderen).
Mocht je geen kant-en-klaar gesneden spitskool hebben gekocht dan moet je deze ook nog even fijn snijden.
Blancheer de sperziebonen circa 8 minuten in kokend water.
Voeg het laatste minuutje de taugé ook toe.
Spoel af onder ijskoud water.
Dan garen ze niet verder en blijven ze knapperig.

Karedok, Javaanse salade
Karedok, Javaanse salade

Maak ondertussen de pindasaus met behulp van de (kom van de) staafmixer, blender of foodprocessor.
Mix de pindakaas met sjalotten, knoflook, lombok (of meer), kentjoer, gula djawa en 7½ cl water.
De saus moet niet té dik zijn, dus voeg eventueel wat extra water toe.
Meng de pindasaus door de groenten en eet met emping.

Bron: Smaakmenutie

Terug