Javaanse smoorschotel

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 blok tahu, 375 g, in blokjes van 2 centimeter
  • 4 eetl. olie
  • 150 g wortel, in plakjes
  • 500 g aardappel, geschild, in stukjes van 2 à 3 centimeter
  • 30 cl dunne kokosmelk, blik à 40 cl
  • 1 struik paksoi, in stukjes
  • 1 zakje kruidenmix voor nasi goreng
  • 100 gram taugé
  • zout & peper
  • 1 eetl. pindakaas

De tahu droogdeppen.
Olie in een braadpan of wadjan verhitten en tahu in 10 minuten lichtbruin en knapperig bakken.
Wortel en aardappel toevoegen en kokosmelk erdoor roeren.
Gerecht nog 10 minuten zachtjes laten koken.
Paksoi en kruidenmix toevoegen.
Alles goed omscheppen en nog 5 à 10 minuten zachtjes koken tot paksoi beetgaar is.
Taugé laatste minuut mee verwarmen.
Gerecht met zout en peper op smaak brengen.
Pindakaas door saus roeren.

Bron: Esther's recepten

Terug