Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Mix de sjalotten, knoflooktenen, rode peper, zonnebloemolie, ketumbar, djintan, trassi en een snuf zout tot een zeer fijne pasta (boemboe).
Fruit de bumbu op matig vuur circa 3 à 5 minuten zachtjes aan en laat afkoelen.
Meng ondertussen de rundergehakt met ei, kecap manis, gula Jawa en een flinke snuf zout en peper.
Voeg de afgekoelde bumbu toe en meng grondig door het gehaktmengsel.
Dek het geheel af en laat minimaal 2 uur rusten.
![]() |
![]() |
![]() |
Of nog makkelijker, maak het een dag van tevoren.
Draai balletjes ter grootte van een kleine bitterbal.
Schenk een laagje van 1 à 2 cm olie in een pan en frituur de balletjes in circa 10 à 12 minuten rondom bruin op matig vuur.
Je kan ze zo eten maar extra lekker met een sausje van 1 eetlepel sambal oelek, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel kecap manis.