Japchae, Koreaanse noedelsalade

Japchae, Koreaanse noedelsalade

vegetarisch, voor 3 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 225 g zoete aardappelnoedels, (Dangmyeon)
  • 100 g spinazie
  • 1½ eetl. olie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • ½ kleine ui, dun gesneden
  • 3 Ć  4 verse shiitake, in plakjes gesneden
  • 1 kleine wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1 lente-uitje, in 2 cm lengtes gesneden
  • ½ eetlepel sesamolie
  • zout naar smaak
  • 1 theel. geroosterde witte sesamzaadjes
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2½ eetl. suiker

Kook de zoete aardappelnoedels in een grote pot kokend water gedurende ongeveer 5 minuten.
Laat het water eruit lekken en spoel de noedels af onder koud stromend water.
Knip de noedels met een schaar in ongeveer 15 cm lengte.
Zet opzij.
Verwarm water in een pan en breng het aan de kook.
Blancheer de spinazie ongeveer 1 minuut tot ze verwelkt is.
Laat het water eruit lekken en spoel de spinazie af onder koud stromend water.
Vorm de spinazie tot een bal en knijp het resterende water eruit.
Snijd de spinaziebol doormidden.
Verhit de olie in een koekenpan of wok en voeg de knoflook, ui, shiitake en wortel toe en laat het geheel ongeveer twee minuten bakken.
Voeg de lent-ui toe en roerbak nog een minuut.
Zet het vuur op een laag pitje en voeg de noedels en spinazie toe aan de koekenpan of wok, gevolgd door de sesamolie, saus en het zout naar smaak.
Roer goed door elkaar.
Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer op kamertemperatuur.

Terug