Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snij de knoflook en ui in grove stukjes en meng in een kommetje samen met kecap manis, ketumbar, djahé, djintan, laos, sap van een halve citroen, gula Jawa (of suiker) en sambal oelek.
Meng goed door elkaar zodat een mooie marinade ontstaat.
Snijd de hamlappen en kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
![]() |
![]() |
Meng de blokjes kipfilet en hamlap door de marinade.
Zet nu minimaal 1 uur in de koelkast zodat alles goed kan intrekken.
Leg ondertussen de satéprikkers in koud water.
Na het intrekken verwijder je de grove stukjes ui en knoflook.
Rijg aan elke stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap.
Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje.
Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill.
Maar het gaat ook prima in de oven.
Let wel dat je dan even checkt of je ook een grill functie hebt, dat levert het beste resultaat.
Het is een beetje afhankelijk van de kracht van je oven.
Maar in principe is na 10 minuten het vlees gaar.
Dus gewoon even testen!
Als je het te lang in de oven doet wordt het vlees te droog, en dat zou zonde zijn!
Tip
Hoe langer je het vlees marineert, hoe lekkerder het vlees wordt.
Een uur is minimaal!