Indonesische speklapjes in kecapsaus

Indonesische speklapjes in kecapsaus

voor 2 personen

  • 3 speklapjes, 300 g
  • 10 cl kecap manis
  • ¼ winterpeen
  • ½ rode peper, optioneel
  • 1 ui of sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 theel. tomatenpuree

Bak de speklapjes in een beetje olie in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
Haal uit de pan en zet even weg.
Fruit vervolgens enkele minuten de gesnipperde ui of sjalot en de fijngesneden teentjes knoflook in de achtergebleven olie.
Voeg de tomatenpuree door en bak een paar seconden mee.
Voeg de kecap manis toe en 5 cl water.

Indonesische speklapjes in kecapsaus

Voeg tevens de winterpeen toe gesneden in smalle reepjes, julienne.
Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
Serveer met de lente-ui en eventueel wat rode peper.

Bron: Smaakmenutie

Terug