Indonesische saucijzenbroodjes

Indonesische saucijzenbroodjes

voor 10 stuks

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. kecap manis
  • 2 theel. sambal
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180 à 190 °C.
Meng het gehakt met 1 eitje, kecap, paneermeel, sambal, knoflookpoeder en nootmuskaat.
Maak hier 10 gelijke worstjes van die net iets kleiner zijn dan je vel bladerdeeg.

Indonesische saucijzenbroodjes
Indonesische saucijzenbroodjes

Verdeel de worstjes over het bladerdeeg.
Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast en bestrijk de saucijzenbroodjes met wat eigeel.
Plaats ze ongeveer 15 à 20 minuten in de oven (houd het in de gaten).

Bron: Smaakmenutie

Terug