Indonesische saté ayam en babi

Indonesische saté ayam en babi

  • 350 g hamlappen
  • 350 g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel. ketoembar, korianderzaad
  • 1 theel. djahé, gember
  • 1 theel. laos
  • ½ theel. djintan, komijnzaad
  • 1 theel. gula djawa, of 1 theel. (bruine) suiker
  • 1 theel. sambal
  • 4 eetl. ketjap manis
  • sap van een halve citroen, of limoen

Snijd de knoflook en ui in grove stukjes en meng in een kommetje samen met de ketjap ketoembar, djahé, djintan, laos, citroensap, gula djawa en sambal.
Meng goed door elkaar zodat een mooie marinade ontstaat.
Snijd de hamlappen en kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
Meng de blokjes kipfilet en hamlap door de marinade.
Zet nu minimaal 1 uur in de koelkast zodat alles goed kan intrekken.
Leg ondertussen de satéprikkers in koud water.
Na het intrekken verwijder je de grove stukjes ui en knoflook.

Indonesische saté ayam en babi
Indonesische saté ayam en babi

Rijg aan elke stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap.
Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje.
Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill.
Maar het gaat ook prima in de oven.
Let wel dat je dan even checkt of je ook een grill-functie hebt, dat levert het beste resultaat.
Het is een beetje afhankelijk van de kracht van je oven.
Maar in principe is na 10 minuten het vlees gaar.
Dus gewoon even testen!
Als je het te lang in de oven doet wordt het vlees te droog, en dat zou zonde zijn!

Bron: Smaakmenutie

Terug