Indonesische rendang

Indonesische rendang

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 900 g of meer runderlappen
  • 50 cl kokosmelk
  • 5 kemirinoten, optioneel
  • 3 sjalotten
  • 3 salam blaadjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 rode pepers en/of 4 rawitpepers
  • 2 kruidnagels
  • 1 stengel sereh
  • 2 theel. ketumbar
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. djahé
  • 1 theel. kunyit, kurkuma
  • 1 theel. tamerindepasta, optioneel

Snijd de runderlappen in grove stukken en bak in een scheut olie in enkele minuten rondom bruin in een ruime braadpan.
Mix ondertussen de sjalotten, knoflooktenen, rode pepers, rawitpepers, kemirinoten, kruidnagels, laos, djahé, kunyit, ketumbar en een scheut olie tot een gladde bumbu.

Indonesische rendang
Indonesische rendang

Indonesische rendang
Indonesische rendang

Voeg de bumbu toe aan het vlees en fruit al omscheppend enkele minuutjes mee.
Voeg nu ook tamerindepasta toe als je dit hebt.
Schenk (liefst dikke) kokosmelk bij het geheel samen met salamblaadjes en een gekneusde stengel sereh.
Breng net niet tegen de kook en zet het vuur laag.
Laat nu minimaal 3 uur zachtjes sudderen.
Af en toe alles even omscheppen.
Haal het laatste half uurtje het deksel van de pan zodat het geheel kan indikken tot de gewenste dikte.

Serveer met witte of gele rijst, komkommer of acar ketimoen en bijvoorbeeld sayur boontjes.

Bron: Smaakmenutie

Terug