|
|
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190 °C.
Snijd de ui en knoflooktenen fijn.
Fruit in een scheutje olie even aan.
Voeg het rundergehakt toe en bak dit al omscheppend mee tot het gehakt bruin is.
Voeg nu 4eetlepels kecap manis toe, verkruimeld runderbouillonblokje, ketumbar, sambal oelek en een snuf zout.
Meng alles goed door elkaar.
Laat op laag vuur sudderen.
![]() |
![]() |
![]() |
Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien
Maak de taugé schoon en snijd de prei in halve ringen.
Snijd ook alvast een halve komkommer in plakjes.
Verwijder de zaadlijsten van de komkommer.
Voeg de taugé en prei toe aan het gehaktmengsel en bak al omscheppend enkele minuutjes mee.
Kluts in een kom eieren met crème fraîche los.
Roer tevens kecap manis en wat zout door het mengsel.
Doe bakpapier in een quichevorm en bekleed de bodem en rand met de plakjes hartig taartdeeg.
Vul met de helft van het gehaktmengsel.
Voeg nu een laag komkommerplakjes toe en vervolgens de andere helft van het gehakt.
Giet het eimengsel over het gehakt.
Plaats nu circa 40 minuten in de oven (misschien wat langer of korter, afhankelijk van je oven).
Eet de quiche met komkommer en chilisaus of sambal.