Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook in een ruime pan 1 liter water en voeg de kippenbouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en zet het vuur lager.
Voeg de kippenbouten toe en laat minstens 45 minuten net tegen de kook aan gaar worden.
Maak ondertussen de saus.
Mix met de keukenmachine of kom van de staafmixer de ui, knoflooktenen, rode peper en nootmuskaat tot een glad mengsel.
Je kan eventueel alles ook ragfijn snijden.
![]() |
![]() |
![]() |
Doe de gladde mix (boemboe) in een (steel)pannetje en fruit in olie even aan.
Voeg vervolgens de kecap manis, ketchup, 5 eetlepels water, citroensap, gulu Jawa en de gembersiroop toe.
Verwarm op laag vuur en laat zo een beetje indikken.
Zet even op (heel) laag vuur tot de kip klaar is.
Als de saus te dik wordt voeg je wat extra kecap en water toe.
Haal de kip na 45 minuten uit de pan en ontdoe de kip van het vel en de botten.
Trek met 2 vorken (of je handen) de kip uit elkaar tot je mooie reepjes hebt.
Doe de kip bij de saus in de pan en verwarm op laag vuur weer op.
Laat alles in 10 minuten rustig intrekken.
Rooster de Surinaamse broodjes enkele minuten in de oven op 200 °C en beleg de broodjes met de pulled chicken.
Voeg voor de frisheid wat (zure) komkommer (acar ketimun) toe.