Indonesische macaroni

Indonesische macaroni

  • 350 g macaroni
  • 250 g hamblokjes
  • 200 g geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien of sjalotten
  • rode paprika
  • ½ potje mini augurkjes
  • 1 eetl. stem-gember, 3 à 4 bolletjes
  • 3 eetl. paneermeel
  • 6 eetl. ketchup
  • 1 à 2 theel. sambal oelek

Kook de macaroni in een ruime hoeveelheid water.
Verwarm ook alvast de (hetelucht)oven voor op 200 °C.
Snipper ondertussen de sjalotten of uien en snijd de knoflook fijn.
Snijd ook een half potje mini augurkjes fijn en hak de bolletjes stem-gember in kleine stukjes.
Neem een ruime pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook even aan op matig vuur.

Indonesische macaroni
Indonesische macaroni

Voeg vervolgens de hamblokjes, fijngesneden augurk en gember toe.
Bak alles al omscheppend even 2 minuutjes mee.
Voeg vervolgens de ketchup toe samen met sambal oelek.
Meng goed door elkaar.
Je zal zien dat het geheel wat zal binden.
Giet de macaroni af en voeg deze toe aan het mengsel.
Voeg nu ook driekwart van de geraspte kaas toe en meng grondig door elkaar.
Voeg eventueel wat extra ketchup toe.
Kluts de eieren los en voeg deze ook toe aan het geheel.
Het zal nu goed gebonden zijn.
Zet het vuur uit.
Neem een middelgrote ovenschaal en schenk het mengsel hierin.
Bestrooi met paneermeel en vervolgens met de overgebleven kaas.
Plaats de ovenschaal 30 à 40 minuten in de oven (of tot er een mooi goudbruine korst gevormd is).

Serveer met atjar of komkommer en met ketchup.

Bron: Smaakmenutie

Terug