Indonesische knolseldergehakttaart

Indonesische knolseldergehakttaart

    • voor de bodem
  • 200 g (spelt)meel (en nog wat extra)
  • 10 cl lauw water
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. peper
  •  
    • voor de binding
  • 3 eieren
  • ½ kop (plantaardige) melk
  • 1 kop (soja)room
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 1 theel. maizena of arrowroot
    • voor de vulling
  • 80 g (soja)gehakt
  • 200 g knolselder in dobbelsteentjes
  • 1 kop hete groentebouillon
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. currypoeder
  • 1 geraspte knoflookteen
  • 1 theel. curry
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. korianderpoeder
  • peper & zout
  • 10 dadels gehalveerd en ontpit

Meng in een kom alle ingrediënten voor het deeg en rol rond uit op een bebloemd oppervlak.
Vet een taartvorm in en bebloem die ook.
Leg het deeg in de vorm.
Snijd de randjes eraf.
Druk aan.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stoof de knolselderblokjes met de curry, komijn- en korianderpoeder gaar.
Voeg eventueel een scheutje water toe als de knolselder dreigt aan te bakken.
Doe het sojagehakt in een kom.
Voeg de bouillon, paprikapoeder, currypoeder, sojasaus en de knoflookteen toe.
Laat 20 minuutjes marineren.
Bak het gehakt in olijfolie tot goudbruin (je hoeft de bouillon niet af te gieten, laat het gehakt eerst zachtjes sudderen, nadien zal het vocht oplossen).
Mix de ingrediënten voor de binding.
Schik gehakt en knolselder in de taartvorm, overgiet met de binding.
Werk af met de dadels door ze in een waaiervorm op de taart te schikken.
Bak gaar in een half uurtje of tot goudbruin.
Prik om te checken met een vork of de taart niet te vochtig is.
Laat anders nog een kwartiertje verder stollen op 140 °C.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug