Indonesische kip met rijst en groenten

Indonesische kip met rijst en groenten

voor 2 à 3 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g kipdijfilet
  • 200 g rijst
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 eetl. (zonnebloem)olie
  • ½ citroen(sap)
  • 2 eetl. kecap manis
  • 1 theel. zout
  • 2 theel. djahé
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. ketumbar

Meng in een ruime kom het zout, djahé, cayennepeper, knoflookpoeder, laos, paprikapoeder, (zonnebloem)olie, kecap manis en citroensap tot een stevige marinade.
Meng de kipdijfilet door de marinade en zet even weg.
Snijd ondertussen de sjalotten en knoflooktenen fijn.
Snijd tevens de rode paprika in blokjes en prei in halve ringen.

Indonesische kip met rijst en groenten
Indonesische kip met rijst en groenten

Verwarm een klein scheutje olie in een stevige (braad)pan en bak de kip met marinade in enkele minuten bruin.
De kip hoeft niet gaar te zijn maar alleen aangebakken.
Haal de kip uit de pan en zet even weg.
Fruit de knoflook en sjalot kort aan en voeg vervolgens de gesneden prei en paprika toe.
Bak al omscheppend even mee en voeg vervolgens ketumbar en djahé toe.
Meng door elkaar.
Voeg 50 cl water toe met het kip bouillonblokje, verkruimeld.
Voeg nu ook de rijst toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Plaats de kip bovenop het gerecht en laat het geheel zo'n 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Zet na 15 minuten het vuur uit en laat nog 15 minuten met deksel op de pan staan of totdat het vocht verdampt is.
Serveer met frisse komkommer of acar, gebakken uitjes en eventueel wat lente-ui en sambal of chilisaus.

Bron: Smaakmenutie

Terug