Indonesische hamburger

Indonesische hamburger

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 300 g rundergehakt
  • 150 g pindakaas
  • 4 (hamburger) broodjes
  • 4 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1 ei
  • ½ komkommer
  • ½ citroen (sap)
  • 3 à 4 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. kecap manis
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 theel. jintan
  • 2 theel. ketumbar
  • 2 theel. jahé
  • gebakken uitjes

Meng in een kom het rundergehakt samen met 2 ragfijn gehakte tenen knoflook, 1 ragfijn gesneden sjalot, ei, jintan, ketumbar, jahé, kecap manis en de paneermeel.
Maak 4 grote ballen gehakt en vorm tot een burger.

Indonesische hamburger
Indonesische hamburger

Snijd (of gebruik de mixer) 2 tenen knoflook en 2 sjalotjes ragfijn.
Fruit in een steelpannetje op matig vuur in een klein scheutje olie even aan.
Voeg de sambal toe en meng door het knoflook-ui mengsel.
Voeg nu de pindakaas toe en 15 cl warm water.
Blijf roeren tot de pindakaas is opgenomen.
Voeg 1 kleine theel. ketumbar toe samen met 1 theel. jahé, 2 eetl. kecap manis en het sap van een ½ citroen.
Goed door elkaar roeren op laag tot matig vuur.
Besmeer de hamburgers met wat olie en bak ze op matig vuur rondom bruin in 8 à 10 minuten.
Rooster de hamburger-broodjes eventueel even kort aan in de oven of de broodrooster.
Bestrijk de onderste helft van het broodje met chilisaus, sambal of ketchup.
Plaats een paar schijfjes komkommer en vervolgens de hamburger op het broodje.
Dan een riante laag pindasaus en maak af met wat gebakken uitjes en eventueel een lente-uitje.

Bron: Smaakmenutie

Terug