Indonesische gehaktballetjes

Indonesische gehaktballetjes

  • 300 g rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 ei
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 3 à 4 eetl. paneermeel
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. djintan, komijnzaad
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. laos

Snijd knoflook en sjalotjes ragfijn.
Heb je een keukenmachine: gebruik deze dan voor een optimaal fijn resultaat.
Als de stukjes ui te groot zijn dan vallen de ballen namelijk uit elkaar.
Gebruik een grote mengkom en voeg de gesnipperde knoflook en ui toe aan het gehakt.
Voeg hier aan toe de djintan, laos, ketoembar, sambal, ei, ketjap manis en het paneermeel.
Meng het geheel goed door elkaar en draai er mooie balletjes van (net wat groter dan een soepballetje, maar kleiner dan een bitterbal).

Indonesische gehaktballetjes
Indonesische gehaktballetjes

Neem een pan met dikke bodem en bak de balletjes op laag/middelhoog vuur in een scheutje olie een minuut of 10-15 tot ze stevig zijn.
Draai het vuur laag en voeg nog de ketjap toe.
Deksel op de pan, af en toe roeren en nog even laten sudderen in de ketjap.
Voeg gerust meer ketjap toe.
Laat ze nog minimaal 5 minuten rustig sudderen.

Bron: Smaakmenutie

Terug