Indonesisch broodje kipsaté

Indonesisch broodje kipsaté

voor 4 broodjes

  • 400 g kipdijfilet
  • 8 cl kokosmelk
  • 4 Surinaamse broodjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • ½ komkommer
  • 5 eetl. pindakaas
  • 3 eetl. kecap manis
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. djahé
  • ½ theel. ketumbar
  • een snuf zout
  • paar stengels lente-ui (optioneel)

Snijd de sjalot, knoflookteentjes en rode peper heel fijn en bak in een scheutje olie even kort aan.
Voeg 3 eetlepels warm water toe samen met de djahé, ketumbar en het zout.
Breng tegen de kook aan maar niet laten koken.
Voeg nu de pindakaas toe en roer op matig vuur tot het een gladde massa is.
Voeg de kecap manis en suiker toe.
Goed roeren en voeg tot slot de kokosmelk toe.
Blijf geregeld roeren terwijl de saus op matig vuur warmt.
Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra kokosmelk toevoegen.
Bak ondertussen de kipdijfilet rondom bruin in een minuut of 10.
Voeg als de kip gaar is de satésaus toe bij de kip en meng alles goed door elkaar.
Je hoeft niet alle saus toe te voegen (maar mag wel natuurlijk).
Snijd een (opgewarmd) broodje doormidden en voeg eerst wat plakjes komkommer toe en vul daarna riant met de kipsaté.
Maak eventueel af met wat lente-ui en rode peper.
Je kan ook nog gebakken uitjes toevoegen.

Bron: Smaakmenutie

Terug