Indoburger

Indonesische hamburger

Indoburger

  • 300 g rundergehakt
  • 150 g pindakaas
  • 4 (hamburger) broodjes
  • 4 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1 ei
  • ½ komkommer
  • ½ citroen (sap)
  • 3 à 4 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. kecap manis
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 theel. djintan
  • 2 theel. ketumbar
  • 2 theel. djahé
  • gebakken uitjes

Meng in een kom de rundergehakt samen met 2 ragfijn gehakte tenen knoflook, 1 ragfijn gesneden sjalot, ei, djintan, 1 theel. ketumbar, 1 theel. djahé, 2 eetl. kecap manis en paneermeel.
Maak 4 grote ballen gehakt en vorm tot een burger.
Snijd (of gebruik de mixer) 2 tenen knoflook en 2 sjalotjes ragfijn.
Fruit in een steelpannetje op matig vuur in een klein scheutje olie even aan.

Indoburger
Indoburger

Voeg 1 theel. sambal toe en meng door het knoflook-ui mengsel.
Voeg nu de pindakaas en 15 cl warm water toe.
Blijf roeren tot de pindakaas is opgenomen.
Voeg 1 kleine theel. ketumbar samen met 1 theel. djahé, 2 eetl. kecap manis en het citroensap toe.
Goed door elkaar roeren op laag tot matig vuur.
Besmeer de hamburgers met wat olie en bak ze op matig vuur rondom bruin in 8-10 minuten.
Rooster de hamburger-broodjes eventueel even kort aan in de oven of de broodrooster.
Bestrijk de onderste helft van het broodje met chilisaus, sambal of ketchup.
Plaats een paar schijfjes komkommer en vervolgens de hamburger op het broodje.
Dan een riante laag pindasaus en maak af met wat gebakken uitjes en eventueel een lente-uitje.

Bron: Smaakmenutie

Terug