Indonesische kipkluifjes

Indonesische kipkluifjes

voor 4 à 6 personen

  • 10 cl dikke kokosmelk
  • 1 kg kipkluifjes
  • 2 kleine sjalotten
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • ½ citroen (sap)
  • 5 à 6 eetl. ketjap manis
  • 10 cl dikke kokosmelk
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. djahé
  • ½ theel. trassi (optioneel)

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 à 190 °C.
Maak een boemboe door de sjalotjes fijn te malen samen met knoflook, sambal oelek, laos, djahé, trassi en olie.
Zorg dat het een fijne pasta wordt.
Doe een scheutje olie in de wok of pan en fruit de boemboe even 2 à 3 minuten aan op matig vuur.
Voeg het sap van ede citroen toe samen met de ketjap en kokosmelk.
Laat het geheel enkele minuutjes pruttelen op laag vuur zodat het wat indikt.

Indonesische kipkluifjes
Indonesische kipkluifjes
Indonesische kipkluifjes

Bestrooi de kipkluifjes rondom met wat zout en verdeel in een ovenschaal.
Schenk de boemboe over het geheel en zorg dat de kipkluifjes rondom bedekt zijn.
Plaats 30 à 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Keer halverwege 1 of 2 keer de kipkluifjes even om.

Serveer met nasi, witte rijst, bami of eet ze lekker als snack.
En vergeet uiteraard niet de in de ovenschaal achtergebleven boemboe over de kluifjes te schenken!

Bron: Smaakmenutie

Terug