Indiase pompoencurry met kikkererwten

Indiase pompoencurry met kikkererwten

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 stuk pompoen ca. 500 g
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 eetl. olie
  • ca. ½ eetlepel kerriepoeder
  • ½ theel. komijnzaad
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 1 blikje kikkererwten, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 2 eetl. kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon.
Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen zacht.
Voeg de pompoen toe met wat water en stoof de pompoen 10 minuten.
Spoel de kikkererwten in een zeef af.
Voeg de paprika, de kikkererwten en de kokosmelk toe aan de groente en warm dit een paar minuten mee.
Was de koriander en knip het klein.
Maak het gerecht op smaak met de koriander en geef de rijst erbij.

Pompoen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug