Indiase pilau

Indiase pilau

voor 2 personen

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 eetl. citroensap
  • plukje saffraandraadjes
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 kardemompeultjes
  • 2 eetl. olie
  • kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 aubergines
  • 150 g kippendijfilet
  • peper
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Breng 30 cl water met het stukje bouillontablet en het citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
Pel de ui en snijd hem klein.
Was de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Plet de kardemompeulen met een houten lepel en haal de zaadjes eruit.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de kardemomzaadjes, het kaneelstokje en de kruidnagels tot het gaat geuren.
Voeg de ui toe en fruit deze mee.
Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
Giet de bouillon erbij en kook de rijst 10 à 15 minuten.
Kijk voor de kooktijd op de verpakking.
Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergines in blokjes.
Druppel er de rest van de olie over.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kiprepen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Neem de pan met rijst van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten staan.
De rijst mag wat vochtig zijn.
Bak de aubergineblokjes in een koekenpan in 5 minuten gaar.
Geef de kip en de aubergine bij de pilau.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug