Indiase bloemkoolsteak

Indiase bloemkoolsteak

  • 1 bloemkool
  • 1 rode peper
  • 7 eetl. yoghurt
  • 1 cm gember
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. citroensap
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. gemalen kurkuma of kerriepoeder
  • 1 bosje koriander
  • 1 theel. gemalen chilipoeder

Leg de bloemkool, koriander, rode peper en iets meer dan de helft van de yoghurt apart voor de garnering.
Meng de rest van de ingrediƫnten door elkaar voor de marinade.
Snijd de bloemkool in plakken en bedek deze royaal aan alle kanten met de marinade.
Laat minstens een half uur marineren maar langer is altijd beter.
Het liefst zelfs 24 uur, je kan het dan een dag van tevoren klaarmaken.
Rooster de bloemkool na het marineren aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Serveer de geroosterde bloemkool met een schep yoghurt, koriander, citroenparten en fijngesneden rode peper voor wat extra pit.

Bron: Verse oogst

Terug