Ikan godok

Kabeljauw met pangangsaus

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingredi├źnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 ui
  • 1 eetl. boter of margarine
  • 200 g kabeljauwfilet
  • ┬Ż citroen
  • 1 groene paprika
  • 1 zakje babi pangangsaus
  • 1 kleine tomaat
  • zout & peper

Ui pellen en in ringen snijden.
In een braadpan boter verhitten.
Ui 3 minuten zachtjes bakken.
Intussen vis met keukenpapier droogdeppen.
Van de citroen 2 plakjes afsnijden.
Rest van citroen uitpersen.
Vis besprenkelen met citroensap.
In 6 stukken snijden.
Paprika wassen en in ringen snijden en zaadlijsten verwijderen.
Met een schuimspaan de ui uit braadpan nemen.
In de braadpan, volgens gebruiksaanwijzing, de babi pangangsaus maken.
Ui, paprika en vis erin leggen.
Met het deksel op de pan in 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren).
Intussen de tomaat wassen en in partjes snijden.
Vis-sausmengsel op smaak brengen met zout en peper.
Over 2 borden verdelen.

Garneren met tomaat en citroen.
Lekker met mie en broccoli.

Bron: Esther's recepten

Terug