Ikan Bakar Pedis

Pittige gegrilde vis

Ikan Bakar Pedis

  • 300 g witte rijst
  • 60 g basis voor boemboe
  • ½ eetl. sambal brandal
  • 1 eetl. zoete dikke ketjap
  • 1 eetl. wokolie
  • aluminiumfolie
  • 6 makreelfilets

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de ketjap, boemboe, sambal en wokolie in een kom en marineer de visfilets met dit mengsel.
Marineer de visfilets minimaal een half uur, het liefst langer.
Leg de gemarineerde makreelfilets op een stuk aluminiumfolie (ca. 30 bij 30 cm) en vouw deze dicht.
Gaar de makreelfiles pakketjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze.

Tip
Gebruik in plaats van aluminiumfolie bananenbladeren.

Bron: Conimex

Terug