Ikan Bakar Pedis

Pittige gegrilde vis

Ikan Bakar Pedis

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 300 g witte rijst
  • 60 g basis voor boemboe
  • ½ eetl. sambal brandal
  • 1 eetl. zoete dikke kecap
  • 1 eetl. wokolie
  • aluminiumfolie
  • 6 makreelfilets

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de kecap, bumbu, sambal en wokolie in een kom en marineer de visfilets met dit mengsel.
Marineer de visfilets minimaal een half uur, het liefst langer.
Leg de gemarineerde makreelfilets op een stuk aluminiumfolie (ca. 30 bij 30 cm) en vouw deze dicht.
Gaar de makreelfiles pakketjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze.

Tip
Gebruik in plaats van aluminiumfolie bananenbladeren.

Bron: Conimex

Terug