Hurry curry

Hurry curry

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 zak CêlaVíta Mini Krieltjes, 450 g
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 60 cl kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetl. rode Thaise currypasta
  • 200 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 citroen
  • ⅓ bosje koriander, fijn gesneden
  • 2 naanbroden
  • 4 eetl. zure room

Verhit een ruime bakpan met een scheutje zonnebloemolie.
Bak hierin de rode ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
Voeg dan de bloemkoolroosjes en mini krieltjes toe en bak dit circa 2 minuten mee.
Voeg de kokosmelk, bouillonblokje en rode currypasta toe aan de pan.
Meng alles goed door elkaar.
Doe de deksel op de pan en laat dit circa 7 minuten op matig vuur garen.
Prak ondertussen ⅓ van de kikkererwten fijn met een vork.
Laat na 7 minuten het vocht (zonder deksel) iets inkoken.
Voeg de geprakte en hele kikkererwten toe aan de curry.
Maak de curry verder op smaak met citroensap en wat fijngesneden korianderblaadjes.
Verwarm het naanbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer de curry in diepe borden met een half naanbrood per persoon, een lepel zure room en wat extra koriander en citroen voor de liefhebber.

Bron: CêlaVíta

Terug