voor 8 porties
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Scheid de poten van de hoender en snijd ze eenmaal bij het gewricht door.
Haal de borsten van de hoender en snijd ze elk in drie stukken.
Snij de vleugels eraf, snijd ze bij en verwijder de vleugelpunten.
Snijd de vleugels één keer bij de naad door, zodat er in totaal 14 stukken ontstaan.
Halveer de uien in de lengte en snijd ze in partjes van ongeveer 1 cm breed.
Snijd de knoflook in fijne plakjes.
Hak één zoutcitroen zeer fijn, snijd de andere zoutcitroen in dunne schijfjes.
Maak de courgette schoon, halveer in de lengte en snijd in dunne stukjes.
Maak de lente-uitjes schoon, snijd het wit en lichtgroen in dunne ringen.
Breng de stukken poulard op smaak met zout en Sarawakpeper.
Verhit de boter en olijfolie in een tajine.
Voeg de stukken kip toe en bak ze op hoog tot middelhoog vuur goudbruin, ongeveer 7 à 8 minuten.
Verwijder de borststukken, zet apart.
Voeg uien, knoflook, gehakte zout citroen en saffraan toe, fruit kort en voeg bouillon toe.
Dek af en laat op zacht tot middelmatig vuur 30 minuten sudderen.
Voeg de kipfilet, courgette, lente-uitjes en de gesneden gezouten citroen toe en laat afgedekt nog 15 minuten smoren.
Breng op smaak met Sarawak peper.