Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Bereid de zeevruchten, schaaldieren en optionele peper voor, waarbij het overtollige water wordt afgevoerd.
(Natte ingrediënten maken pajeon doorweekt.)
Snijd de lente-uitjes doormidden.
Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes in de lengte doormidden als ze dik zijn.
Meng de zeevruchten met de sesamolie.
Meng in een grote kom de pannenkoekenmix met ¾ kopje ijskoud water.
Je hebt misschien nog een paar eetlepels nodig, maar voeg een eetlepel per keer toe.
Het beslag moet dunner zijn dan een westers pannenkoekenbeslag bij het ontbijt en dikker dan een crêpebeslag.
(Voor een knapperige pajeon moet het beslag relatief dun zijn.)
Meng er de helft van de zeevruchten door.
Verhit 3 tot 4 eetlepels plantaardige olie in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur, schep de helft van het mengsel in de pan en verdeel het gelijkmatig in een dunne ronde vorm.
Schik de schaaldieren in een enkele laag op het beslag en druk ze in het beslag.
Voeg de helft van de resterende zeevruchten toe en enkele plakjes van de optionele peper.
Lepel de helft van het optionele licht opgeklopte ei bovenop.
Bak tot de bodem goudbruin is (3 - 4 minuten).
Verminder het vuur tot medium als de pannenkoek te snel bruin wordt.
Draai het om en voeg meer olie (2 tot 3 eetlepels) toe rond de randen.
Bak nog eens 3 - 4 minuten.
Herhaal het proces met het resterende beslag en de ingrediënten.
Serveer warm uit pan met de dipsaus.
Optionele wijze
Snij de lente-uitjes korter, 5 à 7 cm lengtes. Je kunt alles mengen met het beslag, behalve het ei. Besprenkel het ei bovenop en volg de manier voor het bakken in de pan.