Gulai ayam, Gestoofde kruidige kip

Gulai ayam, Gestoofde kruidige kip

  • 1 kg drumsticks
  • 4 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kemirinoten (optioneel)
  • 2 salamblaadjes, Indonesische laurier
  • 1 stengel sereh
  • ½ limoen, sap
  • 2 theel. kunjit (kurkuma)
  • 2 theel. laos
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. gula djawa (of suiker)
  • 16 cl dikke kokosmelk (1 blikje)

Mix met de foodprocessor of staafmixer de sjalotjes, knoflook, kemirinoten, kunjit, laos, ketoembar, paprikapoeder en olie tot een gladde boemboe.
Fruit de boemboe enkele minuten aan op middelhoog vuur en voeg vervolgens gula djawa toe en het sap van de limoen.

Gulai ayam, Gestoofde kruidige kip
Gulai ayam, Gestoofde kruidige kip

Vermeng alles even goed met elkaar.
Voeg nu 25 cl water toe en 16 cl en de dikke kokosmelk.
Voeg ook de sereh en salamblaadjes toe.
Breng tegen de kook en voeg nu de drumsticks toe.
Zet het vuur op matige stand en laat het geheel minimaal 60 minuten pruttelen.
Haal de deksel van de pan en laat nog een kwartiertje pruttelen zodat het geheel wat indikt.

Eet met witte rijst en frisse atjar.

Bron: Smaakmenutie

Terug