Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de uien in dunne plakjes, hak de knoflook fijn.
Maak de venkel schoon en snijd hem in de lengte in 8 partjes.
Schil de paprika's met een dunschiller, maak ze schoon, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika's in middelgrote stukken.
Schil de wortelen, snijd ze in de lengte doormidden, dikkere exemplaren moeten misschien nog een keer in de lengte doormidden worden gesneden.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af in koud water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie langzaam in een grote ovenvaste pan.
Voeg uien, knoflook, venkel, paprika en cashewnoten toe.
Breng op smaak met zout en peper en sauteer op matig vuur.
Voeg laurier, Râs el Hânout en piment d'Espelette toe en sauteer kort.
Roer de kikkererwten erdoor.
Leg de groenten met wortelen in een stervorm, voeg citroensap en 15 cl heet water toe.
Dek de tajine af en laat 1 uur garen in een voorverwarmde oven op 180 °C (gas 2 - 3, het gebruik van een heteluchtoven wordt niet aanbevolen).
Was intussen voor de yoghurt de komkommer en rasp hem grof, zonder te schillen.
Meng de komkommer, zout, peper en olijfolie met de yoghurt.
Pluk de peterselieblaadjes van de steeltjes, was ze, centrifugeer ze droog en hak ze grof.
Zodra de groenten gaar zijn, haalt u de pan uit de oven en strooit u de peterselie over de groenten.
Serveer de groentetajine met de komkommeryoghurt.
Serveer met pita brood.
Râs el Hânout kruidenmengsel
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Doe de komijn, korianderzaad, venkelzaad, chilipeper, kurkuma, rozenblaadjes en 2 kruidnagels in een vijzel en stamp ze fijn.
Doe het kruidenmengsel in een pot met draaidop, sluit af en bewaar in het donker.
Indien mogelijk, binnen 4 weken het mengsel gebruiken.