Groente tempura

Groente tempura

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 broccoli
  • 10 jonge wortelen
  • 12 shiitakes (vers)
  • 25 g verse gemberwortel
  • 5 eetl. sojasaus
  • 150 g fijne bloem of tempurameel
  • 3 eieren

Snij de broccoli in roosjes en de worteltjes in reepjes.
Verwijder de steeltjes van de shii-takes.
Schil en hak de gember fijne.
Meng 4 eetlepels sojasaus met de gember.
Verhit ondertussen in een wok of frituurpan een flinke laag olie tot 170 °C.
Zeef de bloem en meng er de eieren, 22½ cl water en 1 eetlepel sojasaus doorheen.
Het hoeft geen glad beslag te worden, er mag nog wat bloem te zien zijn.
Haal de groenten door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Laat de gefrituurde tempura uitlekken op keukenpapier.
Leg de tempura op servetjes in kommen of op borden en geef de gember-sojadip er bij.

Bron: Conimex

Terug