Groene Thaise Beef Curry met babymaïs en kruidige cashewnoten

Groene Thaise Beef Curry met babymaïs en kruidige cashewnoten

  • 150 g witte rijst
  • wokolie
  • 30 g ongezouten cashewnoten
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 250 g biefstuk
  • 200 g babymaïs
  • 6 kleine tomaten
  • 1 pakje Conimex Groene Curry Paste
  • 1 pakje kokosmelk
  • 10 sprietjes bieslook

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de cashewnoten 1 minuut.
Voeg het kerriepoeder toe, omscheppen en op keukenpapier laten afkoelen.
Maak de wok even schoon met keukenpapier.
Snijd de biefstuk in 10 stukken.
Was en snijd de tomaten in parten.
Laat de babymaïs uit blik eventueel uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels wok olie in en wok de babymaïs 3 minuten (verse babymaïs duurt wat langer 5 - 6 minuten).
Zet na 1 minuut wokken het vuur laag.
Schuif naar 1 kant van de pan.
Schenk eventueel ½ eetlepel extra wok olie in de wok en roerbak de biefstuk 2 minuten.
Schep de tomaten erdoor.
Zet het vuur laag.
Voeg de currypasta, 5 cl water en kokosmelk toe.
Breng al roerende aan de kook en laat 1 - 2 minuten pruttelen.
Verdeel de rijst en Groene Thaise Beef Curry over 2 diepe borden of brede kommen.
Strooi de cashewnoten erover.
Knip de bieslook erboven in stukjes.

Serveertip
Lekker met seroendeng.

Variaties
Vervang de biefstuk door lams- of kipfilet. Kipfilet moet je wel een paar minuten langer wokken dan biefstuk. Voeg met de babymaïs eventueel ook 100 g kleine blokjes aubergine toe.

Bron: Conimex

Terug