Groene erwten kebab

Groene erwten kebab

vegetarisch, voor 15 porties

  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. komijnzaadjes
  • 145 g diepvriesgroene erwten
  • 1 grote gekookte aardappel
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 eetl. vers geraspte gember
  • 1 eetl. korianderpoeder
  • ca. ¾ eetl. zout
  • ½ theel. garam masala
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. muntbladeren
  • 3 eetl. korianderbladeren
  • paneermeel
  • 4 eetl. maïsmeel
  • water naar behoefte
  • olie om te frituren

Blancheer de erwten gedurende 5 minuten in heet water en leg ze apart.
Meng ze na het afkoelen met de groene pepers tot een grove puree.
Verhit olie in een pan en voeg komijnzaadjes toe.
Als de komijnzaadjes knisperen, voeg dan de grove erwtenpuree, geraspte gember toe en roer goed door elkaar.
Voeg de verkruimelde aardappel toe aan de pan en meng ze goed door elkaar.
Voeg het zout, korianderpoeder, garam masala en citroensap toe en roer het mengsel goed door elkaar.
Doe het vuur uit en voeg fijngehakte korianderblaadjes en muntblaadjes toe.
Meng ze goed door elkaar.
Bereid een dik maïsmengsel door maïsbloem met water te mengen.
Verhit een poffertjes met olie net genoeg om 3/4 van de vorm te vullen.
Neem met een theelepel het kebabdeeg en maak het rond.
Dompel ze in korenmeel en vervolgens in paneermeel en leg het deeg opzij.
Herhaal dit proces met het resterende deeg.
Doe de kebabs in de pan en bak ze goudbruin.
Als alternatief kunnen de kebabs ook zoals gebruikelijk in een koekenpan worden gebakken.
Serveer deze groene kebabs met ketchup.
Of voeg ze toe aan je tortilla's, bedek ze met chutney.

Bron: Sandhya Hariharan

Terug