Groene curry pasta

Groene curry pasta

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 5 limoenblaadjes
  • 4 groene rawit pepers
  • 2 stengels sereh
  • 1 grote of 2 kleine sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 handje verse koriander, fijngehakt
  • ½ limoen
  • 4 à 5 limoenblaadje
  • s
  • 2 à 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. gemalen komijnzaad, djintan
  • 1 theel. gemalen koriander, ketumbar
  • 3 cm verse gember

Verwijder de steeltjes van de pepers (wij gebruiken rawit) en verwijder de zaadlijsten.
Haal van de serehstengels het buitenste blad af en verwijder de harde onderkant en een stukje van de bovenkant.
Snijd in (hele) smalle ringetjes; dit voorkomt draadjes in je curry.
Doe alles in de kom van de (staaf)mixer.

Groene curry pasta
Groene curry pasta
Voeg ook de sjalotten en knoflooktenen toe.
Voeg tevens de korianderblaadjes, limoenblaadjes, het sap van een 1/2 limoen (en eventueel de rasp), gember, djintan, koriander, laos, vissaus en olie toe.
Mix het geheel grondig tot er een gladde pasta ontstaat.
Je hebt nu circa 120 g groene currypasta.

Bron: Smaakmenutie

Terug