Gestoomde, gevlochten vis

Qīngzhēng biànzi yú

voor 2 personen

    • voor de vis
  • 400 g koolvisfilet
  • wat zout
  • 1 theel. vijfkruidenpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 4 à 5 grote bladeren veldzuring
  • ruim water, waaraan azijn is toegevoegd
    • voor de marinade
  • ½ theel. grof gehakte anijszaadjes
  • ½ theel. grof gemalen Sichuanpeper
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. oestersaus
  • 1 theel. honing
  • 1 à 2 eetl. fijngesneden bieslook

De visfilets in lange, dunne, ongeveer 3 centimeter brede repen snijden en heel voorzichtig vlechten.
De gevlochten vis met zout en vijfkruidenpoeder bestrooien en met citroensap besprenkelen.
De ingrediënten voor de marinade door elkaar roeren, de gevlochten vis daarmee bestrijken en minstens ½ uur laten intrekken.
De veldzuring in een stoommandje leggen, de gevlochten vis er voorzichtig opleggen en dan 20 tot 25 minuten in de wok stomen boven water, waaraan azijn is toegevoegd.

Bron: Esther's recepten

Terug