Gestoomde broodbloemen

Mántou huā

  • 15 g gist
  • 1 eetl. vruchtensuiker
  • 500 g bloem
  • 2 theel. zout
  • 1 eetl. zonnebloemolie

Los de gist op in 2 eetlepels lauw water.
Voeg 30 centiliter koud water toe, suiker en gezeefde bloem en kneed er een soepel deeg van.
Blijf 12 minuten op een met bloem bestoven plank kneden, tot het elastisch wordt, dek af met een vochtige doek en laat het op een warme en tochtvrije plaats 3 uur rijzen.
Kneed het deeg nog even door en verdeel het in twee porties.
Rol elke portie uit tot een lap van ongeveer 40 x 50 centimeter en bestrijk het deeg met een mengsel van zout en olie.
Rol de lapjes in de lengte op en snijd de rollen dan in stukken van ongeveer 7 centimeter lang.
Druk even op het midden van elk stuk, zodat de uiteinden als een bloem open gaan staan.
Laat ze in ruim een kwartier gaar stomen.

Opmerking
Men geeft dit gestoomde brood als bijgerecht bij warme schotels.

Bron: Esther's recepten

Terug