Gele curry pasta

Gele curry pasta

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 5 tenen knoflook
  • 5 limoenblaadjes, optioneel
  • 2 kleine sjalotten, grof gesneden
  • 2 stengels sereh
  • 1 rode peper, grof gesneden
  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 3 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemalen laos
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. gemalen koriander, ketumbar
  • 1 theel. gemalen komijnzaad, djintan
  • 1 theel. gemalen kardemom
  • 1 theel. trassi
  • 3 cm verse gember

Haal van de stengels sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant en een stukje van de bovenkant.
Snijd in (hele) smalle ringetjes; dit voorkomt draadjes in je curry.
Doe alles in de kom van de (staaf)mixer.
Voeg ook de rode peper, sjalotten en knoflooktenen toe.
Schil de gember en rasp deze fijn.

Gele curry pasta
Gele curry pasta

Voeg ook toe aan het geheel.
Voeg optioneel tevens gescheurde limoenblaadjes toe.
Voeg tot slot kurkuma, koriander, laos, kerriepoeder, komijnzaad, kardemom, trassi en olie toe.
Mix het geheel op hoge stand tot je een mooie gladde pasta hebt.
Voeg eventueel extra olie toe als het geheel wat grof blijft.
Je hebt nu circa 120 gram gele currypasta.

Bron: Smaakmenutie

Terug