Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Schil de zoete aa rdappels.
Spoel ze af in koud water en droog ze af met een papieren of katoenen doek.
Snijd ze in stukken die eruit zien als gladde driehoeken, ongeveer 5 cm breed en 1½ dik.
Doe de olie in een wok of koekenpan en verwarm het.
Bak de brokken van de zoete aardappel op middelhoog vuur in ongeveer 6 à 8 minuten goudbruin. (*)
Voeg in een pan met dikke bodem 1 eetlepel plantaardige olie toe en verdeel de olie door de pan te verplaatsen.
Strooi een kwart kopje witte suiker gelijkmatig over de olie.
Verhit het op matig vuur voor een paar minuten.
Als de suiker begint te smelten, zet het vuur lager en laat het nog ongeveer 7 à 8 minuten sudderen, totdat de suiker verandert in een goudbruine siroop. (*)
Leg een anti-aanbakpapier.
Voeg de gebakken zoete aardappel toe aan de siroop in de pan.
Meng de aardappelblokjes zachtjes door de siroop.
Strooi er wat zwarte sesamzaadjes overheen.
Breng de aardappel over op het perkamentplaatje.
Laat tussen elk aardappelstukje een gat zitten zodat ze niet aan elkaar plakken.
Als het omhulsel is afgekoeld en vast is geworden, breng je het over in een serveerschaal.
* Tip
U kunt zien of de olie heet genoeg is om te bakken door het puntje van een stuk zoete aardappel erin te dopen. Als het bubbelt, is het de juiste temperatuur om te bakken.
* Tip
Roer de siroop nooit met een lepel; verdeel het door de pan te bewegen.