Garnalen loempia's

Garnalen loempia's

voor 8 loempia's

    • voor de pindasaus
  • 2 eetl. pindakaas
  • 1½ eetl. hoisin saus
  • 2 theel. vers limoensap
  • 1 middelgrote knoflook, in kleine blokjes gesneden
  • 5 theel. water, voorzover nodig
  • sriracha of sambal oelekpasta naar smaak, optioneel
    • voor de loempia's
  • 8 vellen rijstpapier
  • 100 g julienned wortelen, ca. 2 middelgrote wortelen
  • 8 g komkommer zonder zaden, ca. 2 gewone komkommers
  • 8 slablaadjes
  • 24 muntblaadjes
  • 16 korianderstengels, bladloze twijgen eraf gesneden en verwijderd
  • 24 gestoomde garnalen, gepeld

Meng de ingrediënten van de pindasaus met voldoende water tot een dikke, romige, maar gietbare dompelsaus.
Vul een grote kom met zeer warm water.
Dompel één vel rijstpapier volledig onder in het water.
Schud overtollig vocht eraf en leg het vel op een schoon, vlak werkoppervlak.
Leg drie gekookte garnalen naast elkaar op het bovenste gedeelte van het onderste derde deel van het rijstpapier.
Draai een slablad om een kopje te vormen, voeg ⅛ van de wortelen, ⅛ van de komkommer, 2 korianderveren en 3 muntblaadjes toe. Rol het blad op tot een gesloten pakje.
Leg de sla en het vegetarische pakje over de garnalen.
Trek de bodem van het bevochtigde rijstpapier strak over de garnalen- en vegetarische verpakking.
Vouw vervolgens de linker- en rechterkant van het rijstpapier naar het midden toe tot over de open uiteinden van de garnalen en groenten.
Rol de bundel stevig naar de bovenkant van het rijstpapier tot je een netjes verpakte buis hebt.
Wikkel de loempia in plasticfolie om te voorkomen dat het rijstpapier droogt en leerachtig wordt.
Herhaal dit met de overige ingrediënten tot 8 loempia's in totaal.
Koel af tot het moment dat je klaar bent om te serveren.
Serveer met de pindasaus.

Bron: Lori
Gepubliceerd door: Mutt and Chops

Terug