Gado gado met teriyaki wokblokjes en pindasaus

Gado gado met teriyaki wokblokjes en pindasaus

  • 3 grote vastkokende aardappels, geschild
  • 750 g gemengde, gesneden groente, zoals taugé, Chinese kool, sperzieboon
  • 1 schaaltje tofulicious wokblokjes teriyaki (ProLaterre)
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 1 eetl. teriyakisaus
  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in de lengte gehalveerd
  • handje gebakken uitjes
    • voor de pindasaus
  • 3 eetl. pindakaas
  • ½ theel. sambal, of meer of minder naar smaak
  • 5 cl kokosmelk
  • water om te verdunnen

Kook de aardappels beetgaar, laat afkoelen en snijd in plakken.
Blancheer de groenten beetgaar.
Verwarm de ingrediënten voor de pindasaus langzaam in een pannetje.
Meng er zoveel water door tot je de gewenste dikte hebt.
Houd warm.
Roerbak de tofublokjes in de hete olie in ca. 2 à 3 minuten krokant.
Roer er de teriyakisaus door en haal van het vuur.
Schik de groenten en de plakjes aardappel in een schaal (of verdeel over 4 kommen).
Leg de eieren en de tofu erbovenop.
Serveer met warme pindasaus en gebakken uitjes.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug