Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Aardappelen gaar koken en fijn prakken (geen puree maken).
In een schaal de eieren kloppen; fijngesneden uien en fijngemaakte knoflook, geprakte aardappelen, gehakt, melk, peper, enz. erbij doen en alles goed mengen.
Een vuurvaste schaal met margarine besmeren, het gemengde gehakt erin doen, een paar klontjes margarine erop, wat paneermeel of beschuitkruim eroverheen en ongeveer ¾ uur in de oven bruin bakken.
S.v.p. het vuur niet te groot.
|
|
Kook de aardappelen 15 minuten in een laagje water.
Giet af en stamp fijn.
Laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de gehakt met de gestampte aardappelen, leverpastei, een flinke snuf zout en peper, kecap en nootmuskaat in een kom en kneed alles goed samen.
Je kan eventueel nog sambal toevoegen als je van wat pit houdt.
![]() |
![]() |
Neem een ovenschaal en maak een half ronde bal van het gehakt.
Bestrijk vervolgens met extra kecap manis en maak gleufjes met een vork.
Wees niet te zuinig.
Plaats het gehakt nu 20 à 25 minuten in de oven.
Lekker met chilisaus.