Franco-Aziatisch gehakt met tijm

Franco-Aziatisch gehakt met tijm

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 2 lente-uien
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 eetl. olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. suiker
  • ½ à 1 rode peper, fijngesneden
  • 4 eetl. limoensap
  • 2 eetl. vissaus
  • 3 takjes tijm
  • zwarte peper uit de pepermolen

Snijd de lente-uien klein en bewaar het donkergroen apart.
Bak het gehakt in de olie los en kruimig.
Voeg als alle roze bruin geworden is de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg dan het witgroen van de lente-ui, de suiker, rode peper, vissaus en het limoensap toe, dek de pan af en laat zachtjes 4 minuten smoren.
Controleer op smaak en stel zo nodig bij.
Doe er vlak voor serveren de tijm in, zodat die zijn geur optimaal kan meegeven, en draai even flink met de pepermolen.
Meng er dan het donkergroen van de lente-ui door, laat al omscheppend eventjes verwelken en serveer.
Erbij: rijst natuurlijk.

En een groentegerecht uit Mai nguyen’s boek, zoals de aubergine met pittige sojabonensaus, plus de ‘tafelsalade’ van verse kruiden. Doen.

Bron: Onno Kleyn

Terug