Fillippijnse vleesschotel

  • 4 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 2 Spaanse pepers
  • 1 laurierblad
  • 1 stukje citroenschil
  • 4 eetl. citroensap
  • 1½ l runderbouillon
  • 10 grote aardappels
  • 900 g sucadelappen
  • arachideolie
  • 1 lente-ui

Snipper de uien grof, knoflook fijn, ontvel en snijd tomaten in blokjes, snijd de Spaanse pepers fijn (zonder zaadjes en zaadlijsten), schil de aardappels en snijd die in plakken.
Neem een ruime pan met dikke bodem.
Leg op de bodem de uien en daarover de tomaat en knoflook.
Daarop het vlees daarover weer peper, laurierblad, stukje citroenschil, citroensap en dan de hete runderbouillon.
Aan de kook brengen, deksel op de pan en ca. 2 uren zachtjes laten pruttelen.
Doe 20 minuten voor einde kooktijd de aardappels erbij.
Haal na 2 uren het vlees uit de pan.
Droogdeppen en iets laten afkoelen.
Saus warmhouden en eventueel iets inkoken.
Verhit olie in een koekenpan, bak het vlees snel aan beide kanten bruin, snijd het vlees daarna in repen van 1½ cm lengte.
Leg het vlees dakpansgewijs in het midden op voorverwarmde borden, saus eromheen, lente-ui in kleine ringen over de saus strooien.

Bron: NN
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug