Dodol garut

Nagerecht van kleefrijst

Dodol garut

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g bloem van kleefrijst
  • 2½ l dunne santen
  • zout naar smaak
  • 1 kg gula Jawa, geraspt
  • 90 cl dikke santen
  • boter of margarine voor het invetten

De dunne santen en het zout door de bloem mengen.
Als het beslag glad is dit op een middelhoog vuur al roerend laten binden.
Van het vuur zetten.
In een grote pan de gula Jawa met iets dikke santen smelten.
Bij de opgeloste suiker het gekookte beslag schenken en dit gladroeren.
Door de massa de resterende dikke santen mengen.
Het vuur laag zetten en het mengsel al roerend aan de kook brengen.
Roerend de massa koken tot kleverig en olieachtig.
Een stuk vetvrij papier of folie invetten.
Het gekookte mengsel hierop overdoen en het papier in de vorm van een rechthoek of vierkant dichtvouwen.
Het mengsel laten afkoelen en stevig laten worden.
De plak in stukken snijden en serveren.
Dit nagerecht kan ook, na goed te zijn verpakt, worden ingevroren.

Bron: Esther's recepten

Terug