Dhal met zoete aardappel en korianderyoghurt

Dhal met zoete aardappel en korianderyoghurt

voor 2 personen

  • 150 g rode linzen
  • stukje gemberwortel, 2 °C cm
  • bosje koriander
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 rode uien
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 groene peper
  • 2 eetl. olie
  • 3 theel. garam masala of kerriepoeder
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl halfvolle yoghurt

Was de linzen.
Schil het stuk gember en rasp het.
Was de koriander.
Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 20 cl water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Roer de tomatenblokjes erdoor.
Laat de dhal zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
Pel de uien en snijd ze in snippers.
Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad.
Pers de knoflook erboven.
Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
Knip de korianderblaadjes klein.
Roer een deel door de yoghurt.
Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dhal en strooi er nog wat koriander over.

Tomatenblokjes over?
Doe een rest tomatenblokjes in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest van de tomatenblokjes op deze heerlijke pizza. Of vries de tomaten in en bewaar in een diepvriesdoosje maximaal 12 maanden in de diepvries.

Bron: Voedingscentrum

Terug