Dendeng blado

Krokant Indisch rundvlees

Dendeng blado

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 à 800 g magere runderlappen
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 flinke eetl. olie
  • 1 lombok
  • 2 à 3 eetl. azijn
  • 1 à 2 eetl. gula Jawa
  • 1 theel. ketumbar
  • 1 theel. laos

Snijd de runderlappen in schuine reepjes van ongeveer 1 cm dik en 2 à 3 cm breed.
Verwijder de vette stukjes.
Neem een ruime pan en verhit hierin 30 à 50 cl water met het runderbouillonblokje.
Voeg tevens de azijn toe.
Doe het vlees in de pan en laat ongeveer 2 uur met deksel op de pan sudderen (stoven).
Haal het vlees uit de pan en laat even 10 minuutjes afkoelen.
Maak ondertussen de bumbu door de sjalotjes te mixen met knoflooktenen, lombok, laos, ketumbar en olie.
Zet even weg.
Ontvel 2 tomaten door ze 30 à 60 seconden te koken en vervolgens te laten schrikken in ijskoud water.
Mag ook met vel, maar zonder is lekkerder.
Snijd vervolgens in kleine blokjes.
Fruit de bumbu enkele minuutjes aan en voeg vervolgens de blokjes tomaat toe en gula Jawa.
Laat op het laagste vuurtje staan terwijl je verder gaat met het vlees.
Maak het vlees wat platter door het ietwat te pletten met je handen.
Verhit een laagje (zonnebloem)olie in een wok of pan en frituur de stukjes vlees in etappes steeds 30 seconden tot het mooi krokant is van buiten maar nog zacht van binnen.
Meng het vlees door de bumbu en laat het geheel nog even opwarmen.
Of serveer los van elkaar.

Bron: Smaakmenutie

Terug