Dak Bulgogi

Koreaanse BBQ kip

Dak Bulgogi

  • 450 g kippendij en/of -borst zonder been
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. honing of 1⅓ meer eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. rijstwijn of mirin of witte wijn
 
  • 1 eetl. knoflook, gehakt
  • 1 theel. geraspte gember
  • 1 eetl. sesamolie
  • snuifje zwarte peper
  • ½ theel. sesamzaadjes

Spoel de stukken kip af.
Verwijder het overtollige vet.
Snijd elk van de stukken kip in kleine afmetingen (ca. 5 x 2½ cm).
Als u dit recept wilt gebruiken voor buitengrillen, snijd de kip dan in grotere stukken en marineer langer.
Verdubbel (of verdriedubbel) het recept indien nodig.
Meng de ingrediƫnten voor de marinade in een kom tot de suiker is opgelost.
Smeer de stukken kip in met de marinade.
Marineren voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Verwarm een koekenpan voor op middelhoog vuur.
Voeg de stukken kip toe en reserveer de marinade.
Kook door en licht gekarameliseerd, ongeveer 2 minuten per kant.
(De suiker en honing in de marinade zullen gemakkelijk branden, dus let goed op en voeg de gereserveerde marinade per eetlepel toe als de pan droog is.
U kunt het vuur licht verminderen om verbranding te voorkomen, indien nodig).

Bron: Hyosun Ro
Gepubliceerd door: Korean bapsang

Terug