|
|
Plaats de gereinigde kip in een voorraadpot die groot genoeg is voor de kip en 10 koppen water (6 - 8 kwarts).
Voeg de knoflook, gember, ui, lente-uitjes, optionele paprika's en 250 cl kopjes water toe (of genoeg om de kip te bedekken).
Breng het aan de kook boven een hoog vuur.
Schuim op de bovenkant afschuimen.
Verminder het vuur tot middelmatig laag en laat het afgedekt ongeveer 40 à 50 minuten sudderen, afhankelijk van de grootte van de kip.
Snijd met een mes het dikste gedeelte van de borst door om te zien of de kip gaar en mals is.
Zet het vuur uit en verwijder de kip voorzichtig.
Als de kip koel genoeg is om te hanteren, verwijder dan het vlees van de botten.
Versnipper het vlees in kleine hapklare stukjes.
U kunt de bouillon zeven, het overtollige vet verwijderen en op dit punt serveren.
Maar, ik doe de botten terug in de soep en laat opnieuw sudderen voor meer smaakvolle bouillon.
Optioneel
Leg de botten terug in de bouillon en laat ze nog eens 30 minuten tot een uur sudderen op een middelmatig laag vuur, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Zeef de bouillon en verwijder het overtollige vet. U kunt het vet opscheppen, de bouillon afkoelen tot het vet stolt, of een vetafscheider gebruiken. Om te serveren, leg je wat rijst in een serveerschaal, voeg je stukjes kip toe en schep je er de hete bouillon overheen. Meestal worden gehakte lente-uitjes, zout en peper apart geserveerd, zodat een ieder de smaak kan proeven. Serveer de hete braadstukken met kimchi.